Home

Welkom bij hobo-atelier van der Heide!

ZUIDER BUITEN SPAARNE 150, 2012 AE HAARLEM
Ons postadres is POSTBUS 9519, 2003 LM HAARLEM
Als je ons wilt bezoeken, graag na telefonische afspraak. We zijn soms even weg!

Sinds 1967 is hobo-atelier van der Heide het toonaangevende hobo-atelier van Nederland. Na 44 jaar heeft de oprichter, hoboïst Rykle van der Heide, het atelier in 2011 overgedragen aan Peter Hendriksz.
Peter is als hoboïst afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is in het atelier opgeleid tot een volwaardig reparateur. Samen met Karin Meijer staan zij garant voor de hoogste kwaliteit.

Wij bieden een compleet hobopakket aan: nieuwe hobo’s,gebruikte hobo’s, huurhobo’s,althobo’s, hobo’s d’amore en zelfs een baryton hobo!
Kleine reparaties zijn klaar terwijl je wacht; bijv. tapkurk vernieuwen, veertje vernieuwen, klep lopend maken, hobo afstellen. En…….. een perfect anti-vochtsysteem voor de octaafkleppen. Als de hobo wordt opgestuurd voor een kleine reparatie heb je het instrument binnen twee werkdagen weer terug.Wel van te voren even bellen voor een afspraak!
Grote reparaties zijn klaar binnen enkele dagen tot 2 weken; bijv. kleine beurt, uitgebreide kleine beurt (beide 1 week) en totale revisie (2 weken); revisie incl. verzilveren duurt enkele weken. Een bruikleenhobo is uiteraard beschikbaar. Na een totale revisie is je hobo weer in nieuwstaat. Op verzoek sturen wij je de informatie over alle werkzaamheden die bij een totale revisie worden uitgevoerd.

Accessoires zijn er teveel om op te noemen; bijv. meetklokken, rietmodellen in vele breedtematen, essen voor althobo en hobo d’amore, etuis, zeer goede uitsteekmachines, alle benodigdheden voor het maken van hoborieten, met de hand afgewerkte hobo-en althoborieten enz.enz.
Wil je meer informatie? Wij helpen je graag!
Je kunt ons bereiken op het volgende e-mail adres: info@oboe.nl
Wij hebben een fantastische voorraad nieuwe hobo’s. Alle grote merken zijn aanwezig. En veelal zijn ze uitgezocht bij de fabrieken zodat je verzekerd bent van een hobo met zeer goede speelkwaliteiten. Er is al een nieuwe hobo voor euro 1145,–.(huur 27,50 euro per maand). Nergens vind je zoveel hobo’s bij elkaar om uit te kiezen!
Ook althobo’s zijn uit voorraad leverbaar. Wij hebben in voorraad althobo’s van Bulgheroni, Fossati, Howarth, Loree, Riec en Rigoutat.

Huurhobo’s zijn altijd beschikbaar, zowel nieuw als gebruikt; indien de huurhobo of een andere hobo (nieuw of gebruikt) wordt aangekocht, wordt de helft van de betaalde huur in mindering gebracht (maximaal een half jaar betaalde huur). Je huurt al een hobo vanaf euro 22,50 per maand.Uiteraard zijn ook althobo’s en hobo d’amores te huur.En,indien gewenst, sturen wij  de hobo met het huurkontrakt toe! En je mag zo lang huren als je wilt.
Occasionhobo’s worden vrijwel altijd totaal gereviseerd en met garantie verkocht. Het aanbod varieert, maar meestal zijn zowel studie-als professionele instrumenten voorradig in automatische en half-automatische uitvoering. Zie ook onze occasionlijst