Nieuwe hobo's

HomeNieuwe hobo’s

Wij leveren uit voorraad nieuwe houten hobo’s, althobo’s en hobo d’amores van gerenommeerde merken als Marigaux, Lorée, Rigoutat, Bulgheroni, Howarth, Buffet-Crampon, Fossati en Yamaha. Daarnaast leveren we ook kunststof hobo’s van het merk Rowiyo. Veelal zoeken wij de hobo’s op de fabrieken uit, zodat een optimale kwaliteit gegarandeerd is. Er zijn altijd ongeveer 50 nieuwe hobo’s uit voorraad leverbaar.

Je kunt bij ons verschillende hobo’s van verschillende merken naast elkaar uitproberen, zodat je de verschillen in klank en speelgemak kunt ervaren. Omdat het kopen van een hobo geen kleine aanschaf is vinden wij het belangrijk dat je de instrumenten ook rustig thuis, bij je orkest of met je leraar kunt uitproberen. Wij bieden daarom ook de mogelijkheid om een aantal instrumenten mee te nemen of op te laten sturen op zicht.

Een gespreide betaling zonder extra kosten is mogelijk. Mocht je hiervan gebruik willen maken, neem dan even contact met ons op over de mogelijkheden.

Het is ook mogelijk om een nieuwe studiehobo te huren. Meer informatie hierover vindt je op de pagina Huurhobo’s.

Studiehobo’s

De Bulgheroni, Fossati en Howarth studiehobo’s hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Houten uitvoering, prima mechaniek, prettige soepele speelkwaliteiten en een mooie klank. Studiehobo’s om jaren op te spelen.

Professionele hobo’s

Bulgheroni

De professionele hobo’s ,althobo’s en hobo’s d’amore van Bulgheroni kenmerken zich door een zeer lichte aanspreekbaarheid gecombineerd met een prachtige klank. Het mechaniek is perfect gemonteerd en loopt licht en soepel. Het model Opera doet met zijn warme flexibele klank denken aan de Italiaanse Bel-Canto opera. Een genot om op te spelen! Ook de althobo’s en hobo’s d’amore zijn van zeer goede kwaliteit. Lichte aanspreekbaarheid en zeer goede intonatie. Ook de bes/b/c in het hoogste octaaf(het kwetsbaarste gebied op de althobo) klinkt goed en heeft genoeg volume. Er is al een Bulgheroni voor euro 2545,–. Dit jaar is het topmodel MUSA uitgebracht, een genot om deze hobo te bespelen.

Lorée

De Lorée fabriek maakt professionele hobo’s van het hoogste niveau. De firma heeft geïnvesteerd in de modernste machines waardoor de kwaliteit van de hobo’s zeer constant is. Sinds 1974 worden ook studiehobo’s geproduceerd onder de naam Cabart 74.

De Loree hobo’s onderscheiden zich door de karakteristieke enigszins heldere klank, een perfect lopend mechaniek en een zeer goede afwerking.

Het topmodel is de ROYAL hobo; hiervan is de wand dikker zodat de toongaten langer zijn. Hierdoor klinkt de hobo donker en egaal.

Nieuw is het model Etoile; hiervan is de even dik als de Royal, maar met een andere boring. Hierdoor klinkt de hobo als een mix tussen de traditionele Lorée en een Royal.

De studiehobo Cabart 74 heeft hetzelfde karakter als de professionele instrumenten, Het is een echte Lorée hobo in een enigszins vereenvoudigde uitvoering.

Ook de althobo’s en hobo d’amores zijn van de hoogste kwaliteit.

Marigaux

Marigaux hobo’s worden over de gehele wereld bespeeld; doordat de hobo donker klinkt is het een instrument dat zeer goed mengt met andere instrumenten. Door die donkere klank past ook een riet met veel boventonen goed bij de hobo. Marigaux produceert niet alleen professionele instrumenten, maar heeft ook studiehobo’s onder de naam Strasser.

Rigoutat

Philippe Rigoutat, president, is de kleinzoon van de oprichter van de fabriek Charles Rigoutat.
Rigoutat hobo’s worden over de gehele wereld bespeeld; bekende hoboïsten als Heinz Holliger en Maurice Bourgue kiezen voor Rigoutat!
De instrumenten onderscheiden zich door een zeer egale klank, waarbij de hobo in alle registers licht aanspreekt.
Met een Rigoutat hobo heeft de hoboïst de gelegenheid de klank op een flexibele manier te kleuren. In 2009 heeft de fabrikant een nieuw model uitgebracht met superieure speelkwaliteiten,het model J.

Onder de naam RIEC (RIgoutat ECole) worden studiehobo’s gemaakt van zeer goede kwaliteit. De boring van de Riec hobo en althobo is afgeleid van de professionele instrumenten. Het mechaniek is wat vereenvoudigd maar dit doet nauwelijks iets af aan de speelmogelijkheden.

Een nieuw model van Rigoutat is de Initiation, de perfecte hobo om kinderen  mee kennis  te laten maken.   De hobo heeft slechts drie kleppen zodat gedeeltelijk blokfluitgrepen kunnen worden toegepast. Door muziekscholen wordt de Initiation met veel succes gebruikt bij de  introductielessen aan jonge kinderen vanaf  ongeveer 7 jaar.

Fossati

De firma Fossati is gevestigd sinds 1983. Voor die tijd was Gerard Fossati in dienst bij de firma Rigoutat. Wij leveren uiteraard uit voorraad. Vooral de studiehobo’s en de althobo’s zijn geliefd bij hoboïsten.

Rowiyo

de Rowiyo hobo is een studiehobo die geproduceerd wordt in China. De hobo is van kunststof en het mechaniek is van goede kwaliteit met semi-professionele mogelijkheden. Voordat de hobo geleverd wordt controleren  en verbeteren wij het mechaniek. De boring wordt aangepast aan de Europese normen. Het resultaat is een prima studiehobo. De verkoopprijs is euro 1145,–. Je hebt jarenlang plezier van deze prima hobo!

Althobo’s en hobo d’amores 

Wij hebben altijd een aantal althobo’s op voorraad, zowel studie- als professionele althobo’s. Je kunt kiezen uit verschillende merken, o.a. Fossati, Howarth, Lorée, Rigoutat en Bulgheroni.